R Novoměstský kurýr - Rekonstrukce kruháku ve Vrchovinách
 
NÁVRAT NA VSTUP DO NOVOMĚSTSKÉHO KURÝRA.

VÁŽNÉ DOPRAVNÍ KOMPLIKACE V NAŠEM REGIONU

Vloženo 09.07.2024

Takto je oficielně doporučeno objíždění toho rekonstruovaného kruháku



Komentář Novoměstského kurýra:
Samozřejmě "objížděcí skutečnost" vypadá zcela jinak, než je uvedeno výše.
Pokud jde o osobní auta a dodávky, tak tam je značena nejkratší možnost přes ten Provodov-Šonov, jistější (a ohleduplnější) to je přes přehradu a na obchvat České Skalice na I/33. Ta mapa výše doporučuje tu její dlouhou trasu přes Hradec Králové už od aut 3,5t. Přehrada ale umožňuje těch 6t.

Potom řidiči hledají další cesty - přes Přibyslav ale i různé průjezdy Vrchovinami - dochází k nekázni a porušování dopravních předpisů.

My bydlíme v ulici ČSA nad Kasárnami, to je "výpadovka" na Přibyslav. A opravdu se zde znatelně zvýšil provoz osobních aut. Chudáci Přibyslaváci.

Pokud jde o kamiony, tak ty samozřejmě nechtějí absolvovat tu nesmyslně dlouhou trasu přes Hradec Králové na Náchod.
Dnes jsem si projel značenou trasu pro příjezd na D11 z Nového Města nad Metují. Je to na Nahořany, Městec, Velkou Jesenici a Českou Skalici. Ovšem v současné době je před Českou Skalicí průjezd zakázán kvůli poškození silnice před Českou Skalicí, projedou jen osobní auta (viz obrázky níže). Je to značeno už pod Městcem, takže pokud chce kamion od Nového Města projet na Náchod, musí až do Jaroměře a tam na I/33. Jistě podstatně kratší i z Kvasin, než je trasa na mapě výše. Má i jiné možnosti - kolem Opočna na České Meziříčí - Josefov - Jaroměř a I/33 na Náchod. A podobně naopak.


Jindřich Buchal.
Dnes, 9.7.2024 vydalo NMNM následující dodatek č. 2 k dopravní situaci
v souvislosti s rekonstrukcí "kruháku" ve Vrchovinách:













Originální vydání viz stránky NMNM. Čitelnost se mi nepodařilo zlepšit.