NÁVRAT
Srpen 2012:
Rekapitulace a názory:
- ministr spravedlnosti Blažek přiznal, že proti jmenování Bradáčové jsou některé významné osobnosti
- ministr Blažek jmenoval Bradáčovou vrchní státní zástupkyní v Praze
- David Rath se možná na kauci dostane z vězení – pokud k tomu dojde, bude jistě zajímavé sledovat, o čem bude hovořit v parlamentu
- někteří jednotlivci se "stěhují" z ČSSD k Zemanovi – asi se jim zdá pro budoucnost perspektivní – co jim asi je schopen nabídnout za vstřícnost (?)
- Klára Samková bude také kandidovat na prezidenta (je z TOP 09) – jen houšť a větší kapky (!) – alespoň bude z čeho vybírat
- v naší republice stoupá počet zaměstnanců v profesi sluha, služka, domácí kuchař, domácí zahradník apod., je to neklamný znak našeho přibližování se těm nejvyspělejším zemím
- ministr Kubice a policejní prezident Lessy se opět hodně přestali snášet. Lessy prohlásil, že chování ministra hraničí s vydíráním – jsou z toho žaloby
- na Olympiádě jsme získali 10 medailí – to je vzhledem k historii úspěch
- policie přišla do firmy "Omnipol" něco vyšetřovat – co to asi bude? (Cassa).

Opravdu okurková sezóna.
A tak zde uvedu komentář k následujícím článkům, které si podle nadpisu můžete najít na internetu: "Rozpočtové určení daní", "Kdy se vydat do daňového ráje?", "Proč firmy prchají do daňových rájů", "Vlastenci z daňových rájů".
Zdá se, že málo lidí zná, jak se v naší republice dělí daně a jak se dostávají až k obcím. Proto jsem se snažil najít jak to je, našel jsem to na stránkách TOP 09.
Často také padá otázka, jak to je s místním určením daní tj. kde firmy platí daně – to v souvislosti, že je u nás řada zahraničních majitelů firem – často si lidé automaticky myslí, že takovéto firmy platí své daně v zahraničí – našel jsem, jak to je. Kde má firma sídlo, tam platí daně.
S tím souvisí i problematika tzv. "daňových rájů". Můžete si přečíst, jaká je současná situace, kolik firem z Česka už uteklo do nějakého daňového ráje a proč to dělají. Najděte si to.
Článek o případu Vlasty Parkanové – "Pokud Vlasta Parkanová promluví, bude mít Rath ve vazbě společnost". V souvislosti s kauzou Omnipol by se možná mohly jevit širší souvislosti vedoucí i ke Kalouskovi – v souvislosti s různými zbrojními zakázkami. To by mohlo vysvětlovat, proč se Kalousek tak vehementně snažil, aby Parkanová nebyla zproštěna imunity.
Článek "Proslov Lenky Procházkové na Václavském náměstí" je vystoupením proti církevním restitucím. Lenka Procházková je známá bojovnice proti různým, dle jejího názoru "nepravostem", myslím, že její názory stojí za pozornost.
Přidal jsem i informaci o ní – "Kdo je Lenka Procházková?" – našel jsem si to na Wikipedii. Podívejte se.
V článku "Slušný člověk Jan Fischer?" je informace o tom, jak se v období svého premiérování dostal k informacím, které nepoužil, tak jak by měl. Bohužel u zpráv posbíraných na internetu někdy není úplně možné ověřit si pravdivost zdroje – v tomto případě se mi ale zdálo, že by na tom něco mohlo být – nechávám na vašem posouzení. Je rovněž na internetu.
Pana Františka Janoucha si velmi vážím. Proto doporučuji si najít rozhovor s ním, – určitě si zaslouží pozornost. Mimochodem – jsou lidé, kteří umí vyjádřit své názory, formované celoživotními poznatky, zkušenostmi ale i vlastním charakterem. My ostatní, máme dnes tu vzácnou možnost přes internet se dostat k těmto různým názorům a poznatkům. Záleží jen na nás, co si z toho vybereme a co ovlivní naše vlastní názory.
Bohužel, mnoho lidí se nechá lehce ovlivnit různými populistickými výplody a jejich životní filozofie a chování se tak dostává opakovaně do slepé uličky a tak například při volbách skáčou z jednoho subjektu na druhý, vždy s nadějí, že to je to pravé, co musí podpořit. A často se potom diví, jakou blbost přijali za pravdu. Potom vidíme, že dřívější hodně hlasitý "pravičák" nakonec dospěje k názoru, že nejlepší je volit komunisty, tj. úplně opačnou stranu politického spektra.
Článek "Proč budu volit komunisty, aneb Tahle země není pro starý", je příkladem uvažování staršího člověka, který opakovaně přišel o práci a ztratil naději na důstojné sebeuplatnění, tak se vrací k jistotě zaměstnání z minulého režimu a dalším argumentům. Nechám na vás, posuďte sami sílu jeho argumentů.
Zkuste si to najít.

Jindřich Buchal.